dilluns, de setembre 13, 2010

Hamburguesa + hummus + escalivada

El tema és reaprofitar els elements del sopar perquè et quedi un dinar una mica apanyat.

Hamburguesa + espàrrecs + hummus + escalivada

Hamburguesa:

Diverses opcions per a l'hamburguesa. O bé es va al mercat i es tria la varietat que més barrufa (en aquest cas, és hamburguesa d'alls tendres), o bé es compra carn picada i es fa manualment, amb sal i pebre, o bé es va al super i es compra directament per posar a la paella.
Es fregeix al punt de cocció que es desitja (pel meu gust, molt cuita). Es treu del foc i es posa al tàper.
Els espàrrecs verds es fregeixen una mica amb molt poc oli i quan estiguin pràcticament cuits s'hi afegeix sal, perquè quedin cruixents i gustosos.

Escalivada:

M'agrada molt l'escalivada, però com que dóna força feina, no en faig tan sovint com voldria. Però quan en faig, en faig molta. Així em dura força dies, conservada amb oli.
S'agafen tres o quatre pebrots vermells molsuts. S'hi pot afegir ceba, albergínies, patates... La de pebrot la faig untant els pebrots amb oli abans de posar-los a la safata del forn. Els poso al forn durant una hora llarga i els vaig girant cada quart d'hora, més o menys. Quan ja estan tovets i quan s'aixafen amb les pinces, els trec del forn i els deixo refredar. Després els pelo i els faig a tires dins un recipient que es pugui tancar. Colo l'oli que han deixat anar els pebrots al forn i el poso amb les tires de pebrot i afegeixo oli d'oliva cru fins que queda cobert tot. Hi afegeixo all tallat petit (mig all, només) i sal. I ja tinc escalivada per uns dies...

Hummus:

L'hummus s'aguanta bé una setmana a la nevera i, per tant, no cal fer-la el mateix dia que es menja.
Per tant, s'agafa un pot de cigrons del super, talla petita, i s'escorren. Es posen en un pot que pugui aguantar el túrmix, i s'hi afegeix un parell o tres de culleradetes de tahine (en venen a qualsevol súper on hi hagi població àrab), el suc de mitja llimona, una mica d'aigua, un raig d'oli i sal. Es tritura amb el túrmix i es va corregint fins que es troba la textura que es prefereix. Si queda massa espès, feu atenció amb l'aigua i, si de cas, allargueu amb oli, que queda millor.

I ja està. Menú variat, havent aprofitat un tros del sopar (l'hamburguesa amb espàrrecs) i els restus de sèrie de la nevera.

5 comentaris:

Mireia ha dit...

fins i tot el taper és mono

Mireia ha dit...

per cert, el tahine a quina secció del super l'he de buscar?

Àlex ha dit...

Mireia, el tàper és un d'aquests que venen de múltiples compartiments. Lamentablement no tanca tan bé com caldria i, a vegades, els gustos es barregen a dins... De totes maneres, si no el remenes gaire, fas el fet.
El tahine jo el trobo a la secció de salses. Està al costat de la llet de coco, del chili amb nosequè i de la crema de palmera...
També et dic que ho compro en un súper on la caixera és índia i el caixer parla urdu.

kweilan ha dit...

L'hummus m'encanta però no n'he fet mai.

Àlex ha dit...

kweilan, és molt senzill. Jo he anat perfeccionant amb el temps, però si ets generosa amb tu mateixa, ja veuràs com et quedarà la mar de bé! :)