divendres, d’abril 30, 2010

Espagutis al pesto + fricandó

Avui a la Cuina de tàper hi ha:

Espaguetis al pesto
Fricandó de vedella
Plàtan


Espaguetis al pesto

Es bullen els espaguetis. Finalment he aconseguit (després de més de 10 anys) que em quedin dignes. Bullint 9 minuts els de Caprabo-Eroski queden perfectes. Si se'n bullen molts, es poden congelar i avançar feina. Un cop bullits, es posa al tàper la quantitat que ens menjarem. S'obre el pot de Salsa Pesto Knorr. Se'n posa a gust. Formatge ratllat en pols. Fet.
Fricandó de vedella

Això ja demana més temps. Es compra vedella per al fricandó. Que jo sàpiga, la meva carnissera em posa culata, però podria ser que fos una altra part. Es posen els moixernons en remull en un pot que pugui anar al microones. Se sala la carn i s'enfarina amb farina de blat, blanca. S'espolsa perquè no quedi massa enfarinada. Es fregeix lleument, que no quedi ni dura ni massa cuita. Compte que s'enganxa i molt! Es retira un cop fregida. Es fa un sofregit amb ceba picada, tomàquet tritutat, sal i pebre. Quan comenci a estar sofregit, s'hi afegeix mig got llarg de vi blanc. Jo el poso de cuina. No m'imagino que algú ho faci amb vi d'agulla, però no ho recomanaria. Es posa els moixernons, amb aigua, al microones, dos minuts, a màxima potencia. Quan ja ha pitat, s'afegeixen els moixernons (que no l'aigua, però no la llenceu, ei!) al sofregit i s'hi dóna unes quantes voltes. S'afegeix la carn i, ara sí, una part de l'aigua calenta dels bolets. Es deixa reduir i ja està fet. Hi ha qui hi afegeix picada; jo no ho faig.

Plàtan

El mateix que l'altre dia.

2 comentaris:

kweilan ha dit...

T'ha de quedar molt bo.

Àlex ha dit...

Gràcies Kweilan! Ets un sol!
Em queda suficientment bo per menjar-ne tres cops l'any. Més d'això, m'embafa!