diumenge, de maig 02, 2010

Patates amb salsa + llenguado a la menieure (espero que s'escrigui així...)

Avui a La cuina de tàper hi ha:

Patates amb salsa verda
Llenguado a la menieure
Maduixes amb sucre

(Avui la foto sí que és meva!)

Patates amb salsa verda

Les patates amb salsa verda són una recepta de casa la meva mare (o de la meva àvia, no ho sé ben bé), que són un èxit assegurat entre la gent amb gana.
Es bullen les patates amb pell. El punt de cocció és fonamental. Passen de ser excel·lents, a buenu vale en un moment. Quan estan bullint, s'aprofita per bullir-hi també quatre ous. Un cop estan fetes, es retiren i es deixen refredar, com els ous durs.
A part es prepara una salsa amb oli, sal, vinagre, ceba, julivert, ou dur i pebre. Les mides, a gust.
Es pelen les patates, es fan a rodanxes, es posa la salsa per damunt, es decora amb ou dur i olives, farcides de forat millor (hi ha qui les prefereix amb anxoves. No és el meu cas.

Llenguado a la menieure

Es compra llenguado pelat i sense cap. Es sala. S'enfarina i es fregeix amb mantega i oli. Quan està ben fregit, es retira. Es fa una salseta amb mantega fosa, suc de llimona i julivert. Es posa altre cop els llenguados a la paella, perquè agafin gust. I ja està.

Maduixes amb sucre.

Es netegen les maduixes. Es posen en un bol, tallades per evitar trobar-nos sorpreses en forma de cuc. S'hi posa sucre ( també a gust del/a consumidor/a). Compte amb passar-se de sucre, que són per l'endemà i fan suquet, ei!

3 comentaris:

òscar ha dit...

Buffff ... qui em mana xafardejar el teu blog quan avui dino a la feina un trist entrepà de formatge?

Àlex ha dit...

Òscar, no et pensis... Jo avui també he dinat un entrepà. Ara, que valia la pena, perquè la companyia era bona! Clar que el meu entrepà era de vedella, això sí!

pilar ha dit...

nena que es diu "meuniere"... que tu has viscut a Bordeus.... reina