dilluns, de febrer 13, 2012

Coses que no entenc 2


No sóc especialment curta ni estic especialment desinformada, però no entenc què estan fent amb Grècia.
No veig la lògica a ensorrar-la. A no ser que algú vulgui comprar-la sencera, com si fos un tros del Monopoli, no ho entenc.
Què es guanya fent que la població grega sigui pobre de pedir? Abaixar el sou mínim interpropessional a menys de 600 euros és condemnar-los a la indigència.
Què se'n treu de destruir la capacitat de crear empresa? Si els crèdits són encara més cars com es pot invertir per produir? En una època on els estalvis són allò que es posa sota l'olla calenta a la taula, d'on volen que surtin els diners per crear indústria, serveis, ... empresa en general?
Si encara és més fàcil acomiadar la població grega no caldrà ni que els contractin: es poden posar com feien els mexicans a la porta de les botigues a veure qui serà el privilegiat que podrà ser esclavitzat per una misèria de sou.
Que els grecs haurien hagut de pagar impostos, sí.
Que han manipulat enquestes i dades, també (per cert, que ho van fer amb l'aquiescència de la UE, perquè si no és així és que els del Banc Central Europeu i els seus estadístics són un trunyo de professionals).
Que potser no era raonable que països tan diferents tinguessin la mateixa moneda, sense marge de maniobra, segur.
Però i ara, què? Els esclavitzem? En venem els òrgans? Els tirem al mar i ens quedem el seu país, amb totes les restes històriques que encara conserven (de les que no els van robar i estan en altres museus europeus)?
Si els empobrim encara més mai no podran tornar el deute que els obliguem a contraure.
No ho entenc, de veritat.
A veure si algú més llarg i més informat m'ho pot explicar.