dimarts, de març 09, 2010

Neu a Barcelona?!



Doncs sí, a Barcelona també hi neva, tu. I quan ho fa, ho fa amb ganes!
Però vaja, a veure, que som uns alarmistes, caram! Sí, ha nevat. Sí, ha nevat molt. D'acord. Però tampoc no és culpa de ningú i, francament, excepte els que encara estan sense llum i sense xarxa telefònica, la resta no ens podem queixar gaire. Que el govern té responsabilitats, evidentment, però la ciutadania també en tenim!


Que ahir, a les 12.30 del migdia tots els homes i les dones del temps ja amenaçaven que a la tarda seria molt, molt pitjor. I tothom va esperar a l'últim moment per marxar cap a casa, no fos cas que el país s'enfonsés si nosaltres no som al peu del canó... D'altra banda, de quin canó? A quina botiga va anar algú ahir a comprar? A quina activitat lúdicofestiva es va desplaçar la gent? A quina classe de quina escola d'idiomes?
Jo, ahir, amb l'aquiescència del meu jefe, a les 14.30 vaig tocar el dos volant, perquè em temia que si no, em quedaria atrapada al tren. Efectivament. El tren que vaig agafar va ser l'últim que va passar amb normalitat. Els següents, aturats cinc hores a Sant Cugat, Vallvidrera i altres llocs encisadors si no hi fa tanta rasca. Però el tren anava buit. Per què? Que la gent no veia que seguia nevant i s'incrementava?

Per què ningú no porta cadenes al cotxe? Els mateixos que diuen que "sí, home, comprar-me unes cadenes per una vegada que neva cada deu anys" exigeixen que es comprin llevaneus i que el govern en pes (tots, el municipal, el nacional, el comarcal, el de barri i, si poden, l'europeu) es posin a treure neu amb una pala, a la porta de casa seva o del seu cotxe.
D'acord que Interior va fallar, descaradament, en la comunicació. Sí. Però fa deu anys, quan va passar el mateix el país va estar col·lapsat 4 dies seguits. Aquest cop, un dia i mig, i només un tros. Fa deu anys, el 2001, va caure tota la xarxa elèctrica del país. Ahir només una petita zona i tampoc no se'ls pot culpar perquè els arbres caiguin pel pes de la neu. Siguem justos, que tampoc no cal lamentar pèrdues de vides humanes, que seria el més greu. Inconvenients, molèsties, malsdecap, incomoditats i putades diverses, és cert. No intento defensar-los, senzillament posar-ho en relació a la realitat.


Milers de persones van començar a treballar immediatament i a tots els municipis del país es van activar immediatament els mecanismes per garantir el benestar de gairebé tothom. Poliesportius a disposició de tothom que ho necessités, brigades municipals, sopars calents, recollida de gent a carreteres... Segur que no s'ha fet res bé? Segur que els ciutadans no en tenim cap culpa, amb la nostra falta de previsió?
Ara, que si el Saura monta un circ, com a mínim li creixen els nans.... :)

4 comentaris:

òscar ha dit...

Segur que no es van fer les coses com calien però, malgrat els mal de caps, crec que va ser un dilluns idoni per somriure.

Àlex ha dit...

Òscar, haig de confessar que a mi m'encanta que nevi puntualment. Em posa de molt bon humor. Però tothom em mira molt malament, quan ho dic! :)
Salut, company!

Mireia ha dit...

Àlex, a mi també em va agradar perquè en vaig patir poc les conseqüències; vaig poder marxar d'hora de la feina, ning de casa es ca quedar atrapat i una apagada de 6 hores és suportable. Però la gent queporta 5 dies sense llum, això sí que és mala gestió.

Àlex ha dit...

Mireia, tens tota la raó. A data d'avui, és una vergonya que a Girona encara hi hagi problemes. Però quan vaig escriure el post encara no podia preveure això. Realment, és lamentable que Lloret, Palamós, Tossa... tinguin encara problemes.
Però potser també caldria culpar a Endesa i REE.
Des d'aquí demaano disculpes a qui es pugui sentir ofès, però dimarts no hi havia aquest drama.