dimarts, de febrer 05, 2008

En dos dies: Liverpool

Escapar-se a Liverpool un cap de setmana és francament econòmic amb Ryanair, sobretot si no hi ha partit de futbol! No és sostenible, com m'han recordat amablement, però és comparativament econòmic, si es té en compte el que es pot arribar a gastar en un cap de setmana a Barcelona ciutat, si no et tanques a casa i no et mous de davant de la tele...




Liverpool és una ciutat preciosa, que aquest any precisament és Capital de la Cultura Europea. Només per anar fent boca, unes fotos...








No us perdeu Saint Luke Church, una meravella al mig de la ciutat, encara que només se n'aguantin dretes les parets... I una sorpresa: baixant pel carrer, en direcció al moll us trobareu una porta sorprenent!



La comunitat xinesa de Liverpool és una de les primeres que es va instal·lar a Anglaterra i aquí és especialment potent, fins al punt que els carrers de la zona coneguda com a Chinatown (diga'ls originals, també) estan rotulats en anglès i xinès.
















Imperdible l'Albert Dock, que s'ha convertit d'un moll de riu, ventós i brut, en un complex d'oci i restaurants, ple de museus, botigues i hotels. Sigueu llestos i aneu a un d'ells. És una mica més car, però val la pena.


La mítica The Cavern ja no és la The Cavern on tocaven The Beatles! Tant de temps esperant per veure-la i resulta que és una reproducció al local del costat on tocaven! Tot i això, segueixen fent actuacions en directe cada dijous, divendres, dissabte i diumenge, a hores prudencials. De fet, a les 8 del vespre. Després, et pots reenganxar a qualsevol concert dels que fan a tots els pubs de la zona, que solen tenir soterranis com a sales de concert. Estretes, plenes de fum i de gent, però valen la pena per fer unes pintes i sentir música en directe.












Si l'opció d'una tarda plujosa és deixar-se caure per algun centre comercial, per veure on es vesteixen les angleses (és a dir, si la roba que porten ve d'algun lloc o si el reciclatge el fan soles), un bon lloc és Victoria Street, on hi ha dos centres comercials immensos i càlids quan bufa el vent i plou. Hi ha cafeteries i botigues, però en lloc on fumar...
I deixar-se caure per les dues catedrals, dues, és imprescindible. L'anglicana és enorme, massissa, força austera i, com marca la tradició, té el cementiri just al costat. La catòlica... Bé, millor veure-ho. És inexplicable! Endevineu quina és quina!





1 comentari:

ogimeno ha dit...

Nena, si que t'hi has posat!!!
Molt guapu el blog reviscut.
Cuida't i petons,
Òscarzinho