dimecres, de maig 09, 2012

Teleporqueries migdia

 

Habitualment a l'hora de dinar vèiem els Simpsons. No per res, sinó senzillament perquè vèiem el TN al vespre. Com que ara preferim veure el Bola de Drac, doncs veiem el TN del migdia. I ahir em va caure la mandíbula al terra mentre em passaven les notícies per la pantalla i em creixia la ràbia a nivells exponencials.
De les diverses "notícies" que van donar n'hi ha unes quantes que em van deixar bocabadada i furiosa:

1a:

Bànkia serà rescatada amb calers públics. Lleig, molt lleig. Bànkia tenia de president Rodrigo Rato, el paio més sobrevalorat i més ben pagat per ser un mediocre covard que genera problemes allà on va i fot el camp abans de que l'esquitxi la porqueria que ell genera, amb unes "indemnitzacions" al·lucinants: Ministerio de Economía, FMI, Bànkia...

Algú em pot explicar quin és el maleït problema amb que un banc o caixa s'enfonsi? Els estalvis dels clients estan garantits fins a 100.000 euros per cap de client (que no per peus). Els inversors perdran la pasta. És el que tenen les inversions, clar. Mentre guanyaven calers no es queixaven del que havien firmat ni repartien els beneficis solidàriament amb la societat; ara que els perden hem d'assumir solidàriament els seus problemes?

CatalunyaCaixa en canvi serà subhastada a privat. I al Sánchez Llibre d'Unió, que no al de l'Espanyol, se li posa el serrell de punta i crida que és injust. Noi, no has entès res. No és injust. És catalana. I el tema no és que CatalunyaCaixa hagi de ser rescatada, és que Bànkia ha de ser subhastada.

2a:
Els senyors i senyores que han estat evadint impostos durant dècades a través de diners en paradisos fiscals i amb diners a sota la rajola es queixen que no poden blanquejar el diner tan ràpid com s'esperaven després de l'amnistia fiscal del senyor Rajoy. Cómor????? I surt el senyor del col·legi de gestors dient que "home, s'estan fent diferències, perquè clar, els que tenien comptes en paradisos fiscals poden justificar aquests diners, però els que els tenen a casa, no. I com ho faran, pobres? És injust per ells". Perdó? Escolti, senyor, perquè no ve a casa nostra directament i ens pega collejas en viu i en directe? És a dir, una colla de delinqüents financers surten a la tele exigint velocitat en la seva amnistia fiscal!!!! I ens ho diuen en plena declaració de la renda!!!!

3r:
La Casa Reial (toca't els ous) nega xantatge sobre la pressumpta implicació del rei o de la infanta en els assumptes bruts de l'Urdangarín (que ja ha assumit la seva culpabilitat, ei). El pressumpte xantatgista, el soci del gendre i marit respectivament, amenaça amb treure uns correus electrònics comprometedors. I ens quedem tan tranquils. Els jutjats on són? Per què no hi ha cap jutge que exigeixi veure aquests correus, si efectivament se sospita que s'ha comès un delicte (o més d'un, clar)? On és la policia per començar a investigar què passa a la casa reial? No en tenen prou amb els diners que els paguem cada any que ens han de robar més?


I ho deixo aquí, tot i que ahir va ser un festival de vexacions ciutadanes que ens vam empassar juntament amb els espaguetis del dinar. Però em torna a agafar mal de cap i encara tinc massa feina.