dilluns, de setembre 06, 2010

Espaguetis amb cloïsses + meló

Demà comença la vida diària de veritat. Fins avui hem estat més o menys fent veure que estàvem encara una mica de vacances, aprofitant l'últim cap de setmana de platja, amb horaris una mica més lleugers que els habituals...
Però com que quan comença el cole dels nens, també comença el cole dels grans, demà toca fiambrera altre cop.
Per tant, a saber:

Espaguetis amb cloïsses + meló

Espaguetis amb cloïsses:

Es bullen els espaguetis. 7 minuts els del Caprabo i surten perfectes, que s'aguanten bé uns quants dies a la nevera en un tàper o bé que es poden congelar. Recomano que es faci en racions individuals, per facilitar la feina.
Les cloïsses s'obren a part, en una olla (o pot) amb un raig d'aigua, no massa, vi blanc, una branca de julivert, mitja llimona, sal i pebre. Quan ja s'han obert, es reserven a part. Es fa una salsa marinera amb ceba, tomàquet natural triturat, all i julivert, picada de fruits secs i vi blanc.
Es sofregeix la ceba fins que està tova i s'hi afegeix una picada de fruits secs i all i julivert, sal i pebre u quan està cuit l'all s'hi afegeix una mica, no gaire, de tomàquet natural triturat. Es deixa sofregir un parell de minuts i s'hi aboca el vi blanc, que es deixa reduir. Quan la salsa està lligada s'hi afegeixen les cloïsses i, posteriorment, es posa tot junt damunt els espaguetis.

Meló:

Es talla meló a gust i es posa en un pot. Ja està.
Que vagi de gust.

2 comentaris:

kweilan ha dit...

Boníssim.

Àlex ha dit...

I fàcil i ràpid, en sèrio. Es poden deixar congelades les cloïsses obertes amb la salsa apart (que també es pot congelar) i els espaguetis, també.
Fantàstic.