dilluns, de juny 08, 2009

Eleccions a Europa, ens mereixerem el que ens passi...


La culpa és de tots i de totes (majoritàriament, de tots).
És dels partits polítics que no han sabut traslladar quina és la importància de les eleccions europees; de les institucions europees que no han sabut explicar què fan i per a què serveix el què fan; de la ciutadania, en general, que no ens ha importat el més mínim informar-nos de què implica la UE.
Després ens trobarem amb jornades laborals de 65 hores i ens posarem les mans al cap; ens trobarem amb Constitucions europees que posen l'estat del benestar a subhasta; ens trobarem amb regulacions de comerç que impedeixen que puguem obrir una botiga; ens trobarem que la lliure competència i el lliure mercat és l'única forma de relació entre territoris; ens trobarem que circularà tot menys les persones.
I ens preguntarem com ens ha passat. Doncs ens ha passat perquè ens ho hem deixat fer i hi hem col·laborat. Una abstenció del 57% és una autèntica vergonya. Per totes bandes. I ens mereixerem el que ens passi, perquè en som responsables.
A veure si treballant 70 hores la setmana (ara que definitivament el Parlament de la UE és encara més de dretes) ens mobilitzem i aprofitem d'aquí a 5 anys per anar a votar; ara que tenim partits obertament racistes i xenòfobs al Parlament Europeu i hi haurà una part de la ciutadania que començarà a veure legitimades les agressions que pateixen, potser reaccionarem.
Jo he votat. Però crec que estem, realment, davant una crisi important de les institucions europees, que han de posar-hi remei. Però també n'hem de posar nosaltres i responsabilitzar-nos de les nostres actuacions, per acció o per omissió, i després no anar a reclamar a altres instàncies...
Per cert, el Pla Bolonya, ve de la UE, per als estudiants que no vau anar a votar i reclameu a la Generalitat que no l'apliqui...

3 comentaris:

Mireia ha dit...

Pinta fatal el tema polític, cada vegada fa més mandra tot plegat. Jo vaig a votar però sense convenciment.

Martí ha dit...

Si hi hagués una alternativa amb cara i ulls seria una passada. Crec que s'ha de votar, em nego a votar en blanc perquè tot i que seria l'opció més correcta, no se'm tindra en compte, però votar al menys dolent trobo que es una mala cosa.

Àlex ha dit...

Mireia, mandra en fa molta... Però la política, o la fas o te la fan... I jo, francament, prefereixo fer-me-la (igual que la truita de patates!)

Martí, gràcies per passar per aquí! Si no vaig errada, la teva imatge és la de les Esglésies del Kremlin, oi? Home, si no tens ganes de votar en blanc, sempre pots escollir algun dels partits minoritaris minoritaris... Però posats a triar, més que el blanc, jo prefereixo el vot nul. No suma per a la majoria, però no m'abstinc.
Salutacions!