dilluns, de setembre 22, 2008

Les Festes de la Mercè... o no?

Les Festes de la Mercè són (o haurien de ser, més aviat) les festes majors de Barcelona i de la gent que hi viu. Però de fet, són les festes de l'alcalde i dels regidors i els seus amics (les regidores i les seves amigues em sembla que, si hi van, és per pura obligació).
Et mires la graella de concerts i plores de pena. Amb prou feines hi ha coses que puguin arribar a ser interessants i, si ho són, estan tan plenes de gent que no et pots acostar ni a set-cents (700) metres de l'activitat en qüestió.
Pel concert de Siniestro Total (haig de confessar que m'ho van dir, que no hi vaig anar, perquè on jo era diluviava deu minuts abans de començar el concert i vaig pensar que l'anul·larien...), a la Plaça Reial no hi cabia ni una agulla. Entre llauners, guiris i despistats mercederos (que són una espècia cosina germana de la fauna col·locada del Sònar), hi havia una quinzena de fans dels Siniestro Total. Ple absolut.
Per veure Primal Scream i Antònia Font, amb Mishima, havies d'estar a quinze cantonades. A sobre, es contraprogramen ells mateixos: Si veus Antònia Font, no veus Menaix a Trua, a la Plaça Catalunya. Mateixa hora, mateix dia, dos punts oposats de la ciutat. Mateix públic objectiu. En què o en qui pensa l'Ajuntament quan programa la Festes de la Mercè?
Això sí, la Unión, Chenoa, la Guardia al Fòrum; mil i un concerts de música techno i postmoderna; l'Avinguda de la Catedral okupada per l'horror aquest que es diu Giulia y los Tellarini (farta que n'estic, per favor, d'aquesta pel·lícula, que a sobre hauré d'anar a veure...); activitats impossibles repartides arreu de la ciutat de manera que no pots arribar enlloc a temps i veure les coses començar i acabar;
Resultat: un altre any que la incapacitat de fer un programa que m'interessi més enllà de dos concerts als quals per arribar-hi hi haig d'anar quatre dies abans a plantar la tenda de campnya; un altre any de massificació insofrible, que no només s'ha donat al centre sinó que ara ja descentralitzem, apa, a molestar més gent encara...
Que bonica que és la Mercè i que guais que som, que el pregó és galàctic... Deu ser perquè fora d'aquesta galàxia és on entenen la programació de la Mercè.

1 comentari:

Vironer ha dit...

Visca Barcelona!