divendres, de setembre 05, 2008

Confidence (2003)

Confidence, de James Foley, és una pel·li que em va sorprendre. A més d'estar doblada al català al DVD (la qual cosa ja és una sorpresa per ella mateixa), em va permetre descobrir la feina de l'Edward Burns i de la Rachel Weisz, que segur que ja eren coneguts a l'època, però que per a mi, no.
La pel·lícula és una revisitació a Snatch (2000), del Guy Ritchi, des del punt de vista que Jake Vig, un estafador i trampós que va fent la viu-viu com pot, interpretat per l'Edward Burns, estafa un paio perillós, en aquest cas, el Dustin Hoffman, que no es deixa esquilmar amb tanta facilitat.
Per això, el protagonista, juntament amb els seus companys de banda i la Lily (Rachel Weisz), han de buscar un pla per, no només salvar la pell, sinó a més tornar-li els diners al Winston King (Dustin Hoffman).
A partir d'aquí, trampes, assassinats, acció, dobles jocs, jocs bruts, ... tot el que vulgueu i una mica més. A mi em va agradar molt, la veritat, però s'ha de dir que prefereixo Snatch. No només pel Brad Pitt (sí, què passa, m'agrada i molt, sobretot darrerament i, especialment, a partir del Club de la lluita), sinó també perquè el sentit de l'humor està molt més desenvolupat.
Tot i això, per un vespre a casa amb el DVD i una bona companyia, la pel·li val la pena. Dues hores entretingudes, interessants i que, a més, deixen un bon regust de boca.