dilluns, de maig 24, 2010

Amanida de llenties + mandonguilles amb tomàquet

Avui, a la Cuina de tàper hi ha:

Amanida de llenties
Mandonguilles amb tomàquet
Iogur

Amanida de llenties

S'obre un pot de llenties cuites del súper. Cadascú que esculli la marca que li agradi més. S'aboquen en un colador i es netegen bé de gelatina. S'escorren bé. Es posen en un bol i s'hi afegeix enciam tallat finet, ceba tallada petita, tonyina i olives. Les olives poden ser tallades o senceres, com us agradi més. Sal i pebre, oli i vinagre. Especialment, una mica força vinagre. És millor molt freda.


Mandonguilles amb tomàquet

Es barreja carn de vedella i de porc picades, a 2/3 de vedella i 1/3 de porc. Particularment prefereixo anar a la parada del mercat i demanar que em piquin la carn al davant, una sola vegada, però cadascú té els seus gustos... S'hi barreja un ou cru, all i julivert tallats petits, sal, pebre, i molla de pa sucada amb llet (les fa més esponjoses). Alternativament, si no teniu pa dur per posar en remull el pa amb la llet, a vegades faig servir farina de galeta i llet.
Es fan les boletes, s'enfarinen amb farina blanca i es fregeixen.

A banda, es fa una salsa de tomàquet. Pot de tomàquet triturat natural del súper (el mateix que les llenties, la marca que més us moli), un all pelat i sencer, una branca de julivert, sucre, sal i pebre. Opció A: a la paella, tapat, i anar fent. Opció B: al microones, tapat, i anar fent. La diferència és el temps. A la paella és ben bé una hora. Al microones amb 20 minuts està al punt.

Iogur.

Al súper, la marca que més us moli, també. Proposo que els aneu variant, si us agraden de gustos. Alternativament, petit suisse, que també són genials.

3 comentaris:

kweilan ha dit...

Un bon menú. L'amanida la faig molt a l'estiu. És molt bona i nutritiva.

lluki ha dit...

Si fas el sofregit al foc, quan ja està pràcticament fet, hi afegeixes un raig de brou de pollastre (del mateix super, la marca que més t'agradi) i hi tires les mandonguilles i un grapat de pèsols congelats. El temps és el mateix però milloren molt!

Àlex ha dit...

Kweilan, has provat a fer-la amb mongetes? També va la mar de bé i és igual de fresca...

Lluki, ho provaré. Ahir ho vaig comentar amb el tastador oficial dels plats i em va dir que li molava la idea... Ja et diré el què!