dilluns, d’abril 12, 2010

Crema de porros + hamburguesa amb ceba i patates

Avui a La cuina de tàper hi ha:

Crema de porros
Hamburguesa amb ceba i patates
Iogurt natural.
(en el post introductori m'he oblidat de dir que els meus menús se solen compondre de tres plats, ei)

Crema de porros:
Es netegen els porros ben bé de fang i altres. Es tallen petitets. Es pela i talla a dauets. Jo poso 3 porros per cada patata i és mitjaneta. Sofregeixo els porros i la patata amb mantega i un raget d'oli (per evitar que es cremi la mantega) i quan està ben sofregidet, hi afegeixo una mica d'aigua (que no arribi a cobrir les verdures del tot, que si no queda aigualida, la crema i passa a ser sopa, que és un altre plat), sal i pebre al gust, i ho deixo bullir durant uns 30 minutets. Tingueu present que mentre es sofregeix cal remenar-ho, que s'enganxa molt. Mentre bull, només cal donar-li una volteta de tant en tant.
Quan ja han passat els 30 minuts, es passa pel túrmix, perquè quedi ben fi. Jo hi afegeixo crema de llet i si tot hi això no m'acaba de convèncer, opto per afegir-hi formatgets. Com que sóc una quejica, hi poso Kiri, que són els que em molen més.
Com podeu veure, no és una crema de règim

Hamburguesa amb patata i ceba:
Es tallen patates a galls o a quadrats relativament grossos i es fregeixen. Quan estan fregidetes, es retiren de l'oli. S'agafen tres cebes i es tallen finetes i es posen a sofregir en el mateix oli que s'han fet les patates. Quan ja està toveta, s'hi afegeixen les hamburgueses, que es couen al gust de cadascú (per mi, recremades, gràcies). S'afegeixen les patates, se'ls dóna dues voltetes perquè agafin gustet a ceba i hamburgusa i ja està.

Iogurt natural:
Es baixa al súper, es va a la nevera dels lactis refrigerats i s'escull el que moli més (a gust del consumidor). Se'n compren quatre i per als següents dies. A mi m'ha toca iogurt natural que és el que quedava a la nevera.

Ala, que vagi de gust.
Avui no hi ha fotos del tàper perquè ja me l'he menjat i he decidit obrir aquest nou apartat quan tornava cap a casa. La foto no és meva. Me'n vaig a fer el sopar, que tinc gana!

3 comentaris:

kweilan ha dit...

La crema de porros m'encanta. Molt bon menú!

SergiCr ha dit...

jo hi posaria una mica de vi blanc abans de l'aigua i ho deixaria reduir una estona. té dues funcions. una donar un gustet molón i l'altra fa desenganxar el sofregit enganxat.
apa, un peto!
s

Àlex ha dit...

Kweilan, un dia d'aquests penjaré algun altre menú... Falta que tingui temps d'asseure'm estona suficient (el feisbuc és un amant molt exigent, contra el pobre bloc) per fer-ho.

Sergi, merci pel suggeriment. Té molt bona pinta, això de posar vi blanc a la crema... mmmhh