dijous, de març 19, 2009

Eren estudiants! Saura, dimissió!


Ahir vam poder veure, la majoria per la tele, com els Mossos carregaven a lo bèstia (perdoneu-me l'expressió incorrecta) contra una manifestació d'estudiants.

Les càrregues ja van ser excessives al matí, a quarts de 8, quan van desallotjar l'edifici històric de la UB (per ordre del rector, DÍDAC RAMÍREZ, NO del Conseller Huguet, que aquí cadascú ha d'assumir les seves responsabilitats i no la dels altres...), amb cops de porra a estudiants que estaven a terra, amb empentes a periodistes i amb crits a tothom qui passava per allà. Això no vol dir que la policia hagi d'aguantar que els llencin cadires, que se'ls pixin a la cara o que els clavin cops. És policia, no amigueta dels nens i les iaies, i que no està per baixar gats dels arbres, sinó per a fer complir l'ordre (amb tot el que això implica).

Però al vespre es van passar. Es van passar un ou. A la manifestació, fos de 2.000 o de 5.000, la majoria eren estudiants, gent que donava suport als estudiants i que no anava ni armada ni tenia la intenció de cremar la ciutat. Els antidisturbis van carregar innecessàriament contra tothom: cops de porra a estudiants, premsa, gent que passava per allà, ... darrere els genolls, a l'esquena, quan estaven al terra...

I en canvi, quan els antiglobalització van venir a Barcelona, què van fer? Quedar-se a la porta de la Conselleria, esperant que els llencessin al damunt les valles de protecció de les obres del costat. Tot Catalunya va poder veure com els Mossos eren acorralats i assetjats per una colla de bèsties i vàndals, i allà es van quedar, mirant-s'ho.

Quan el Barça va guanyar la Lliga, fa dos anys, es van saquejar uns quants comerços de la Rambla. I si bé és cert que les botigues haurien de tenir sistemes passius de seguretat (una simple persiana, per exemple) també és cert que els Mossos no van ser pas tan actius com ahir.

Durant el macrobotellón que un altre cop els antiglobalització pies negros que tenim instal·lats a Barcelona van convocar a la Rambla del Raval (a Barcelona mai no s'havia fet botellón!!!). Es va permetre que s'espoliés la llibreria de l'IEC (robatoris d'ordinadors, de diccionaris¿?, de material...), que s'entrés a les botigues de tot l'entorn, que es cremés l'Almirall...

Saura, dimiteix! Quan els Mossos no estan acusats de maltractaments (les famoses càmeres a les comissaries que el mateix departament fa servir per filtrar imatges), estan sent jutjats per abús d'autoritat.

L'actuació d'ahir va ser una excessiva, desproporcionada i completament innecessària. I demanar disculpes i dir que no s'ha de pegar als periodistes (a la resta, sí, però????) és una autèntica vergonya.

Saura, plega! I deixa que algú més competent assumeixi les teves competències!

2 comentaris:

òscar ha dit...

regalar-se la boca amb les esquerres i l'ecologia sembla que no és gens incompatible amb aferrar-se a les poltrones.

negu ha dit...

Se'ns ha acabat la il·lusió de tenir una policia catalana que fós diferent a l'espanyola que hem hagut de patir durant tants anys... diga'm il·lús, però potser aquests fets serveixin de revulsiu per repensar-ho tot una mica.